16 Απριλίου 2011

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Να τους δοκιμάσετε με επικάλυψη σοκολάτας,λευκής σοκολάτας,τριμμένου μπισκότου,γλάσων ή ό,τι άλλο θέλετε...





ΥΛΙΚΑ

Για τους λουκουμάδες

  • 500γρ γάλα πλήρες
  • 20γρ φρέσκια μαγιά μπύρας
  • 30γρ ζάχαρη
  • 5γρ αλάτι
  • 520γρ αλεύρι
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση
  • 100 γρ.κουβερτούρα
  • 100 γρ.κρέμα γάλακτος
Για να ετοιμάσουμε τους λουκουμάδες..
  1. Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό την μαγιά
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε
  3. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
  4. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον
  5. Πέρνουμε λίγη από την ζύμη και την τυλίγουμε γύρω απο ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας..
  6. Βουτάμε τους γεμιστούς λουκουμάδες σε καυτό λάδι και με τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα
  7. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  8. Τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο μέλι
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση..
  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
  3. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά
  4. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια τα οποία τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου