Να τους δοκιμάσετε με επικάλυψη σοκολάτας,λευκής σοκολάτας,τριμμένου μπισκότου,γλάσων ή ό,τι άλλο θέλετε...
ΥΛΙΚΑ
Για τους λουκουμάδες
 
-  500γρ γάλα πλήρες
 
-  20γρ φρέσκια μαγιά μπύρας
 
- 30γρ ζάχαρη
 
- 5γρ αλάτι
 
- 520γρ αλεύρι
 
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
 
- μέλι για το σερβίρισμα 
 
 
 Για τη γέμιση- 100 γρ.κουβερτούρα
 
- 100 γρ.κρέμα γάλακτος
 
  
 Για να ετοιμάσουμε τους λουκουμάδες..
 - Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό την μαγιά
 
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε
 
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
 
- Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον
 
- Πέρνουμε λίγη από την ζύμη και την τυλίγουμε γύρω απο ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας.. 
 
- Βουτάμε τους γεμιστούς λουκουμάδες σε καυτό λάδι και με τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα
 
- Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
 
- Τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο μέλι
 
 Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση..
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα
 
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
 
- Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά
 
- Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια τα οποία τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες
 
 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου