Να τους δοκιμάσετε με επικάλυψη σοκολάτας,λευκής σοκολάτας,τριμμένου μπισκότου,γλάσων ή ό,τι άλλο θέλετε...
ΥΛΙΚΑ
Για τους λουκουμάδες
- 500γρ γάλα πλήρες
- 20γρ φρέσκια μαγιά μπύρας
- 30γρ ζάχαρη
- 5γρ αλάτι
- 520γρ αλεύρι
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
- μέλι για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση- 100 γρ.κουβερτούρα
- 100 γρ.κρέμα γάλακτος
Για να ετοιμάσουμε τους λουκουμάδες..
- Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό την μαγιά
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
- Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον
- Πέρνουμε λίγη από την ζύμη και την τυλίγουμε γύρω απο ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας..
- Βουτάμε τους γεμιστούς λουκουμάδες σε καυτό λάδι και με τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα
- Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
- Τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο μέλι
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση..
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
- Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά
- Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια τα οποία τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου