23 Απριλίου 2011

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


  • 1 τσουρέκι
Για τη γέμιση
  • Μερέντα
Για το σιρόπι
  • ¾ κούπας νερό
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • Χυμό και φλούδα από μισό λεμόνι
Για το γλάσο
  • 80 gr κουβερτούρα (μπορείτε και από τα σοκολατένια αβγά των παιδιών που σας έχουν μείνει στοκ από το Πάσχα)
  • ¼ κούπας κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι μας εκτός το χυμό και απ΄ όταν βράσει το αφήνουμε 3 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και το χυμό.
  • Κόβουμε το τσουρέκι  μας στη μέση (αν είναι πολύ μαλακό τα βάζουμε για 10 λεπτά στους 100 βαθμούς στον αέρα)
  • Ρίχνουμε με κουτάλι το σιρόπι από την κάτω πλευρά όπως είναι κομμένο και μετά το γυρίζουμε ανάποδα και κάνουμε το ίδιο. Όσο μας μείνει το ρίχνουμε εξωτερικά.
  • Στη μέση βάζουμε μερέντα (όσο θέλουμε) και ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και όταν ζεσταθεί καλά βάζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου