23 Απριλίου 2011

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΡΥΖΙ


  • 1 συκωταριά και τα αντεράκια από ένα κατσικάκι
  • 1 κατσικίσιο χεράκι περίπου 2 κιλά
  • 6-7 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια άνιθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 φλ. ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε την συκωταριά και τα αντερακια. Πλέκετε τα αντεράκια πλεξούδα.
Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Τα βάζετε όλα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να τα σκεπάζει. Αλατοπιπερώνουμε.

Τα βράζετε για περίπου 15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός) και μόλις δείτε ότι έχει σχηματιστεί ένας αφρός στην επιφάνεια κατεβάζεται την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τα κρέατα και σουρώνετε το ζωμό σε μια λεκανη.

Ξαναβάζετε το ζωμό στην κατσαρόλα και ρίχνετε πάλι τα κρέατα, συμπληρώνοντας πάλι νερό για να τα σκεπάζει. Αφήνετε το κρέας να βράσει κανονικά, ελέγχοντας κάθε φορά να υπάρχει αρκετό νερό. Μόλις βράσει, βγάζετε το κρέας σε μια πιατέλα και ψιλοκόβετε την συκωταριά και τα αντεράκια.
Στο ζωμό της κατσαρόλας ρίχνετε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Προσθέτετε λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
Ελέγχετε μήπως χρειάζεται άλλο αλάτι. Ρίχνετε την συκωταριά, τα αντεράκια και το ρύζι αφήνοντάς τα να βράσουν μέχρι να γίνει το ρύζι. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα πιάτο και προσθέτετε το χυμό των λεμονιών χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα.
Με μια κουτάλα παίρνετε ζουμί από τη σούπα και το ρίχνετε σιγά-σιγά στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Αυτό γίνεται για να φτάσουμε τα αυγά στη θερμοκρασία του φαγητού ούτως ώστε να μη μας κόψουν όταν τα προσθέσουμε στη σούπα. Μετά ρίχνετε τα αυγά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε γρήγορα γρήγορα. Αφήνουμε την σούπα να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου