27 Απριλίου 2011

Γρανίτα φράουλα

Υλικά
  • 1 κιλό φράουλες
  • 400 γρ.ζαχαρη
  • 500 γρ.νερο
  • 4 κουταλάκια χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο multi.Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το νερό να βράσει και μέσα εκεί διαλύουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιου.Μόλις πάρει 2-3 βράσεις μεχρι να διαλυθεί δηλαδή η ζάχαρη κατεβάζουμε από τη φωτιά.Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά αναμιγνύουμε με το φρούτο μας.Τοποθετούμε το μίγμα σε παγοκυψελες είτε πλαστικές είτε σακουλάκια για παγάκια με τη βοήθεια ενός μικρού χωνιού και τα βάζουμε στην κατάψυξη.Την επόμενη μέρα τα γρανιτοπαγάκια μας είναι έτοιμα.
Όποτε θέλουμε να σερβίρουμε γρανίτα βγάζουμε όσα παγάκια θέλουμε τα χτυπάμε για λίγο στο multi μας (εάν είναι πολύ σκληρά με 1 κουταλάκι νερό)και η γρανίτα μας είναι έτοιμη να μπει στο ποτήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου