13 Απριλίου 2011

Σουφλέ σοκολάτας




Μια συνταγή για τους λάτρεις και εραστές της σοκολάτας. Είναι το κλασικό σουφλέ σοκολάτας που παραγγέλνουμε σε όλα τα εστιατόρια και κάθε φορά που το τρώμε αναρωτιόμαστε πως γίνεται να είναι ψημένο απ έξω και από μέσα η σοκολάτα να μένει ρευστή. Και όμως δοκιμάστε το και θα δείτε. Η πεμπτουσία της σοκολάτας. Αν το συνδυάσεις και με παγωτό βανίλια θα σε απογειώσει.
Υλικά..
  • 250 γραμ. κουβερτούρα
  • 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
  • 12-14 μεταλλικά φορμάκια sanitas
Εκτέλεση
Αρχικά, λιώνουμε την κουβερτούρα, σε μπεν μαρί. Δηλαδή βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και τοποθετούμε μια μικρότερη κατσαρόλα που ο πάτος της ακουμπάει στο νερό. Μέσα στην κουβερτούρα, ρίχνουμε και το βούτυρο.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να μη μας σβολιάσει. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενσωματώθούν καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα χωρίς να τα ξεχυλίσουμε μέχρι πάνω. Να φτάνει το υλικό λίγο πάνω από τη μέση της φορμίτσας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Προσοχή!!! Δεν πρέπει να μας πέσει μέσα στο μείγμα ούτε μια σταγόνα νερό. Ούτε στη σοκολάτα, ούτε και στο μείγμα των αυγών, γιατί θα έχει ως συνέπεια να μας πετρώσουν τα σουφλεδάκια. Η φωτογραφία είναι του αδελφού μου (βλέπετε είναι επαγγελματίας φωτογράφος με εξειδίκευση στη φωτογραφία φαγητού).
Kαλή σας όρεξη!!

greekmasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου