Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που χωρίς το μπέικον είναι ένα νηστίσιμο πιάτο.
Υλικά - 1 συσκευασία κατεψυγμένα φασόλια ή
- 1 ½ κιλού φρέσκα
- 150 γρ. καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε κύβους ή
- Μπέικον
- 2 πατάτες (προαιρετικά)
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλ. Χυμό ντομάτα ή
- 400 γρ φρέσκια τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- 5 κ.σ λάδι
- Μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση - Βάζουμε το μπέικον σε κατσαρόλα χωρίς λίπος και ανακατεύουμε έως ότου να ροδίσει. Βγάζουμε το μπέικον σε πιάτο πετάμε το λίπος και βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα μας.
- Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει το λαχανικά μας με μικρά κομμάτια(εκτός τις πατάτες) και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας, έως ότου να μαραθούν. Βάζουμε και τις πατάτες, ανακατεύουμε λίγο και μετά ρίχνουμε τις χάντρες και το χυμό ντομάτας. Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ελαφρά μια φορά και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικον.
- Προσθέτουμε 1,5 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό. Αποφεύγουμε ν΄ ανακατεύουμε το φαγητό και αν το κάνουμε το κάνουμε με απαλές κινήσεις ή συνήθως κουνάμε την κατσαρόλα μας. Εγώ συνήθως λόγω έλλειψης χρόνου το κάνω στη χύτρα.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται και από τα φασόλια. Το φαγητό γίνεται εξίσου νόστιμο και με λουκάνικο χωριάτικο. Αν θέλετε ψήστε το λουκάνικο ή το μπέικον στο γριλ.
Καλή επιτυχία. greekmasa |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου