Μπισκοτάκια που αρέσουν πολύ στα παιδιά.
Υλικά - 4 κ.σ Φυτινη(αυτη που εχει μεσα το φρέσκο βούτυρο)
- 1μιση κ.σ ζαχαρη αχνη
- 1μιση κ.σ ανθόνερο(αν δε σας αρεσει βαλτε κονιακ)
- 1/2 κ.γ μπεικιν
- 1/8 κ.γ αλατι
- 500 γρ αλευρι ισως και παραπανω για να εχουμε μια σφικτή ζύμη
- Μαρμελαδα της αρεσκειας μας
Εκτέλεση - Χτυπάμε ολα τα υλικα στο μιξερ και προσθετουμε το αλευρι ωστε να εχουμε μια σφικτη ζύμη.
- Απλωνουμε τη ζυμη μας (καλυτερα πανω σε λαδοκολλα)και κοβουμε μπισκοτακια με ενα κουπ πατ ή με ενα ποτηρι στο μεγεθος που θέλουμε.
- Στα μισα κανουμε μια τρύπα στη μεση(εγω την εκανα με ενα πλαστικο εργαλειο που καθαριζουμε κολοκυθια αλλα γινεται και με δακτυληθρα) και τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα.
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδισουν.
- Μολις κρυωσουν γεμίζουμε με μαρμελαδα της αρεσκειας μας και κολλαμε τα μισα απο πανω.
- Πασπαλιζουμε με αχνη ζάχαρη.
Σημείωση:Η ζυμη ειναι τριφτη σαν του κουραμπιε και οχι πολυ γλυκια μιας και τα πασπαλιζουμε με αχνη(εγω εβαλα λιγη λιγοτερη απο πανω γιατι τα τρωει και ο μικρος μου και αφησα και τα μισα χωρις).
Καλή επιτυχία !!
greekmasa |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου