16 Απριλίου 2011

Κοτόπιτα με μπεσαμέλ




Υλικά:
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
3 αυγά
2 φλυτζάνια βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 φλυτζάνι νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
1/2 κιλό φύλλο
Εκτέλεση:
Βάζετε σε μία κατσαρόλα τα κομμάτια κοτόπουλου να βράσουν Αφού βράσουν κρατάτε λίγο ζωμό και ρίχνετε τα κρεμμύδια
Χτυπάτε τ΄αυγά
Μόλις το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια μείνουν με τη σάλτσα τους προσθέτετε το τυρί και τ΄αυγά και ανακατεύετε
Αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βάζετε το μισό βούτυρο στο πλάι για το φύλλο
Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο
Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε
Ρίχνετε στο μίγμα της κότας την μπεσαμέλ
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε το μείγμα κοτόπουλου και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου