19 Απριλίου 2011

Κουλουράκια νηστίσιμα



ΥΛΙΚΑ1 ποτήρι του νερού λάδι σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού πορτοκαλάδα
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του κρασίου κονιάκ
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3 κουταλάκια αμμωνία
2 κουταλάκια κανέλλα
5 κουταλάκια μπέικιν μπάουντερ
1500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε καλά το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά.
Ζυμώνετε καλά το υλικά.
Πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα βάζετε σε ελαφριά λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου