11 Απριλίου 2011

Μανιταρόσουπα βελουτέ με κρουτόν



Υλικά: 
  • 500 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα, πλευρώτους κι ό,τι άλλο θέλουμε
  • 4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
  • ¾ του φλυτζανιού του τσαγιού φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού ξηρό λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια νερό
για το γαρνίρισμα
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 φέτες μπέικον ή κρουτόν (τηγανιτά ή φρυγανιστά στο φούρνο)
Εκτέλεση: 
 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, τα μανιτάρια, 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν βράσουν, προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.
Σουρώνουμε τη σούπα, κρατάμε το ζωμό και λίγα μανιτάρια και πολτοποιούμε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ.
Κατόπιν ρίχνουμε το ζωμό, τα μανιτάρια που κρατήσαμε και τα πολτοποιημένα στην κατσαρόλα, τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.
(Σοτάρουμε το μπέικον αρκετά,σχεδόν μέχρι να ξεραθεί και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.)ή το σερβίρουμε  με κρουτόν σε διαφορετικό πιατάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου