19 Απριλίου 2011

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ










ΥΛΙΚΑ

1κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό καρύδια αλεσμένα
1/2 κιλό αμύγδαλα αλεσμένα
Λίγη ζάχαρη
Κανέλλα
Γαρύφαλλα

για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι μέλι
Φλούδα λεμονιού
Κανέλλα ξύλο
Γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες. Βάζουμε 1 κουταλιά από το μείγμα στην άκρη κάθε λωρίδας και το τυλίγουμε σαν τριγωνάκι.
Όταν τελειώσουν όλα τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 175ο C έως ότου να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου