15 Απριλίου 2011

Κεφτεδάκια με σάλτσα πάπρικας

Υλικά:
  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κούπα παρμεζάνα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κουταλιές ξύδι λευκό
  • 5 κουταλιές φρυγανιά
  • 1 κουταλιά πάπρικα γλυκειά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Σάλτσα:
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά πάπρικα γλυκειά
  • 3 κουταλάκια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι βιτάμ
Εκτέλεση:
 
Ετοιμάζουμε τον κιμά προσθέτοντας όλα τα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι που το βάζουμε στο τέλος.
Τον ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτεδάκια,τα οποία θα τοποθετήσουμε σε ταψί,όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και θα ψήσουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μισό γάλα να πάρει μία βράση,προσθέτουμε την παρμεζάνα,το βιτάμ,την πάπρικα και το αλεύρι,το οποίο έχουμε διαλύσει στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με μπόλικη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου